5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İşyerlerinin çoğu kaçak

Van Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Hepkul, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nu makamında ziyaret etti. Kurumlar arası diyalogun gelişmesi ve yaşanan sorunların en aza indirilmesi amacıyla yapılan ziyarette, özellikle ruhsatsız iş yerleri konusu ele alındı.
Ziyaret esnasında yapılan denetimlere değinen Zabıta Müdürü Mustafa Hepkul, son yıllarda açılan iş yerlerinin yüzde 80'inin ruhsatsız olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Büyümekte ve gelişmekte olan kentte böyle bir olumsuzluğun karşılarına çıktığını anlatan Hepkul, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'ndan destek istedi. Kent merkezinde bulunan işyerlerinin çeşitli meslek odalarına kayıtlı olduğunu dile getiren Hepkul "Bugün burada bulunmamın nedeni VATSO üyelerinin de bu konuda uyarılması ve ruhsat almaları için gerekli duyarlılığın gösterilmesidir. Sayın başkanımızın Van ile ilgili hassasiyetlerini biliyorum. Bu nedenle özellikle VATSO üyelerinin işyerlerine ruhsat alması için oda olarak gerekli duyarlılığı göstermelerini istirham ediyoruz" dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise, geçmişte yapılan yanlışların bugün ortaya çıktığını belirterek "Bu kent hiç hak etmediği bir şekilde yönetildi. O günde yapılanların yanlış olduğunu dile getiriyorduk. Ancak beş yıl boyunca açılan işyerlerinin yüzde 80'inin ruhsatsız olarak çalışması belediyenin hiçbir şey yapmadığını göstermiştir. Şimdi başlatılan denetimlerde iş yeri sahiplerine verilen süreler içinde ruhsat işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Özellikle üyelerimizin yasal kurallar dahilinde belirtilen tarihler dahilinde işyeri ruhsatlarını almalarını istiyoruz. Bu kent bizim ve ancak hak edildiği şekilde yönetilirse geleceğe dair umutlarımız olabilir. Ayrıca bu konuda oda üyelerine gerekli duyurular yapılacaktır" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 16:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?