5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İtfaiyeden uyarı!

İTFAİYEDEN SOKAKTA SATILAN 'BACA TEMİZLEYİCİ MADDELERİ' UYARISI

Van Belediyesi İtfaiye Müdürü Osman Acar, kış aylarına girilmesiyle birlikte baca temizliğine dikkat çekerek, bu amaçla sokaklarda satılmaya başlayan baca temizleme maddelerine itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İtfaiye Müdürü Osman Acar, kış mevsiminde baca temizliğinin önemine dikkat çekti. Yaklaşık bir aydır kendilerine müracaat eden vatandaşların bacalarını temizlediklerini söyleyen Acar, bu çalışmayı oluşturdukları profesyonel ekiple yaptıklarını belirtti.

Bacalarının temizlenmesini isteyen vatandaşların kendilerine dilekçe ile müracaat etmesi gerektiğini anlatan Acar, konu hakkında çeşitli uyarılarda bulundu. Temizlenmeyen bacaların yangın ve zehirlenmelere yol açtığını söyleyen Acar "Vatandaşlarımız sobalarını kurmadan ya da kaloriferlerini yakmaya başlamadan önce mutlaka baca temizliği yapmalıdır. Ayrıca yine gerekiyorsa mevsim boyunca birkaç defa daha baca temizliği yapmalıdırlar. Bu durum kömürün kalitesi ve bacanın şekline göre değişiyor. Bazı kömürler is bile bırakmazken, bazıları bir defada bacayı doldurur. Bu konuya da özellikle dikkat edilmelidir. Ayrıca son zamanlarda piyasaya çıkan baca temizleme maddelerine de dikkat edilmelidir. Çünkü bunlar bir bacayı temizleyecek güçte basınç yapamazlar. Vatandaşlarımız bunları kullanıp da kendilerini güvende hissetmesinler. Çünkü bu sağlıklı bir temizleme şekli değil. Vatandaşlarımız temizleme işini mutlaka profesyonel kişilere yaptırmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 12:56:05
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 13:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?