3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

İzmirli misafirler Van'da

Ege Bölgesi Van Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin organize ettiği bir turla Van'a gelen İzmirli 64 kişilik kafile, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezmeye başladı. 

İlk olarak Van Müzesi'ni ziyaret eden ve kapıda görevli arkeologlar tarafından karşılanan İzmirli kafile, tarihi eserleri büyük bir titizlikle incelerken, bol bol fotoğraf çektirdiler. Gezi ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gürbüz Recep Öztunç, dernek olarak bu tür gezilerde hiçbir şekilde ticari amaç gütmediklerini söyledi. Öztunç, "Gayemiz Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna kurduğumuz kültür köprüsü ile birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamaktır" dedi. 

Öztunç, amaçlarının Van'ın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanısıra misafirperverliğini de göstermek olduğunu belirterek, "Beşinci defa yaptığımız bu gezi sonrasında misafirlerimizin bir kez daha bu güzel şehrimize gelmek isteyeceklerine inanıyorum. Eminim çok güzel hatıralarla dönecekler. Başta Van Kalesi olmak üzere, Zeve Şehitliği, Van Kedisi Evi, Hoşap Kalesi, Van Gölü, Akdamar Adası, Edremit gibi birçok tarihi ve turistik yerimizi görme imkanı bulacaklar" şeklinde konuştu. 

Yaklaşık yarım saat süren ziyaretinin ardından kafile Hoşap Kalesi'ne gitmek üzere müzeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 19:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?