5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Jandarma umutlarını söndürdü!

Van'ın Başkale ve Erciş ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda yurda yasadışı yollardan giriş yaptığı tespit edilen 41 yabancı uyruklu kaçak şahıs yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Başkale İlçe Jandarma Komando Tabur Komutanlığı ekipleri, Aşağı Çaldıran köyü Akal düzlüğü mevkiinde ışıkları söndürülmüş vaziyette seyreden İ.Y. yönetimindeki kamyona 'Dur' ihtarında bulundu.

Jandarma ekiplerini görene İ.Y. ve yanında bulunan F.G. ve F.Y. araçtan inerek kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonucunda kamyon sürücüsü gecenin karanlığından faydalanarak kaçarken, F.G. ve F.Y. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Ekipler, kamyonda yaptıkları kontrolde ise yurda yasadışı yollardan giriş yaptığı tespit edilen 17 Pakistan ve 7 İran uyruklu olmak üzere toplan 24 yabancı uyruklu kaçak şahsı yakaladı.

Öte yandan Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tekler köyü yakınlarında icra ettikleri faaliyetler esnasında M.H.G. isimli şahsın yönetimindeki minibüsü durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada minibüs içerisinde yolcu olarak bulunan ve yurda yasadışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilen 12 Afganistan ve 5 Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 17 yabancı uyruklu şahsı yakaladı.

Her iki olayla ilgili yakalanan 41 yabancı uyruklu kaçaklar sınırdışı edilerek üzere Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği belirtilirken, Türk vatandaşı olan F.G. ve F.Y.'nin ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 14:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?