5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Jandarmada kaçak operasyonu

Van'ın Gürpınar ve Erciş ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda yurda yasadışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilen 74 kaçak şahıs yakaladı.


Edinilen bilgiye göre, Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ortaköy köyü Dereyatağı kırsalında icra ettiği faaliyetler esnasında kalabalık bir gurubun yaya olarak ilerlediği görüldü. Bunun üzerine bölgeye giden ekipler, şahısların yapılan kimlik kontrolünde yurda yasadışı yollardan giriş yaptığı tespit edilen 55 Pakistan, 9 Afganistan ve 1 Burma olmak üzere 65 kaçak şahsı yakaladı.


Öte yandan bir ihbarı değerlendiren Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Erciş-Adilcevaz karayolu üzerinde N.D. yönetimindeki yolcu otobüsünü durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada yurda yasadışı yollardan giriş yaptığı tespit edilen 7 Afganistan, 1 Pakistan ve 1 Burma olmak üzere toplan 19 kaçak şahıs yakalandı.
Her iki olayla ilgili yakalanan kaçak şahıslar, sınırdışı edilmek üzere Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği belirtildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 16:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?