7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Jandarmadan kaçak çay operasyonu

JANDARMADAN KAÇAK ÇAY OPERASYONU

Van'da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyon neticesinde, İran'dan at sırtında yurda sokulan ve pislik içerisinde bir binanın boş katında paketlenen 3 ton 500 kilogram kaçak çay ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bostaniçi beldesi Şafak Mahallesi'nde bir eve operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyon sonucu insan sağlığını hiçe sayarak kötü şartlar altında paketlenen 3 ton 500 kilogram kaçak çay ele geçirdi.

Yurda yasa dışı yollardan sokulan ve pislik içerisinde bir binanın boş katında paketlenen çayların Samsun'da piyasaya sürülmesinin planlandığı öğrenildi. Paketlerin üzerindeki, "Çaylarımız son model tesislerimizde el değmeden imal edilmiştir" yazısı ise çayların bulunduğu yeri gören jandarma ekibini hayrete düşürdü. Jandarma olayla ilgili bir kişiyi gözaltına alırken, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ise şahsa bin 300 TL idari para cezası kesti.

Jandarma, Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçerek çayları teslim alacak olan A.S.M. isimli şahsı yakaladı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan şahsın kullandığı depolarda arama yapılacağı belirtildi. M.N.T.'nin A.S.M. ile çayları paketlemek için aylık bin 500 TL karşılığında anlaştığı öğrenildi. Kaçak kaylara el konulurken, M.N.T. de ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

JANDARMADAN KAÇAK ÇAY OPERASYONU
JANDARMADAN KAÇAK ÇAY OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 11:05:04
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 12:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?