5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Jandarmadan kan davası operasyonu

Van'ın Muradiye ilçesinde önceki ay kan davası yüzünden bir kişinin öldürülmesi ile ilgili inceleme ve soruşturmasını yürüten jandarma ekipleri, Çaldıran ilçesi ile Balıkesir'de düzenlediği eş zamanlı operasyonda 6 kişiyi yakaladı.

Zanlıların tamamı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
İlçenin Kocasabah köyünde 27 Nisan 2009 tarihinde gece evinin önünde pusu kurulan 62 yaşındaki Yusuf Engül'ün öldürülmesi olayıyla ilgili sıkı inceleme başlatan jandarma ekipleri, teknik takip sonucu Hasan D.'nin Çaldıran ilçesindeki evine baskın düzenledi.

Evde yapılan aramada 2 adet Kaleşnikof marka silah ele geçirilirken, Hasan D. ile Abdurrahman, Abdulselam ve Mehmet Şefik T. isimli kardeşler gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Muradiye Adliyesi'ne getirilen zanlılar, mahkemede tutuklanarak Erciş Cezaevi'ne gönderildi.


Zanlıların yakınlarının oluşturduğu kalabalık nedeniyle adliye önünde ve çevresinde adeta etten duvar ören jandarma ekipleri, binaya kimseyi yaklaştırmadı.


Bu arada aynı operasyon kapsamında Balıkesir'de yakalanan Ekrem ve Erkan E.'nin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığı, dava kapsamında yargılanacak zanlıların Van'a getirtileceği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 14:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?