3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Jandarmadan PKK'ya ağır darbe

Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde terör örgütüne ait birçok malzeme ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri tarafından yapılan bir istihbarat çalışması sonucunda İran İslam Cumhuriyeti toprakları ile Hakkari il sınırı kırsalında faaliyet yürüten bir grup terör örgütü mensubunun, bölgede bulunan Mor Dağları'nda güvenlik güçlerine yönelik düzenlenmeyi planladıkları eylemlerde kullanılmak amacıyla bir sığınak içerisine örgütsel malzeme ve silah gizledikleri bilgisine ulaşıldı. Alınan bilgi doğrultusunda söz konusu olan sığınağı bulmak için harekete geçen jandarma ekipleri, komando ve özel hareket timlerinin katıldığı hava destekli bir operasyon başlattı. Operasyon sonucunda ilçenin Yukarı Darıca köyü Pirdağı Mevkii'nde yapılan arama ve taramada aranılan sığınak bulundu. Bulunan sığınakta 1 adet bixi ağır makineli tüfek, 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 14 kg C-4 plastik patlayıcı, 5 metre fünye, 1 adet Rus yapımı savunma tipi el bombası, 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 321 adet fişek ele geçirildi.

Öte yandan jandarma ekipleri, sürdürülen istihbarat çalışmaları sonucunda bir grup terör örgütü mensubunun olay bölgesindeki operasyonlardan dolayı İran İslam Cumhuriyet topraklarında bulunan Dutsun bölgesine kaçtıkları bilgisine ulaştı. Güvenlik güçleri ile anında istihbarat paylaşımı çerçevesinde Kelereş-Dustan bölgelerinde düzenlenen ortak operasyon sunucu Dutsan bölgesinde bir sığınakta 3 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Çatışmaların devam ettiği bölgede terör örgütü mensuplarının ağır kayıplar verildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 18:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?