5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Jandarmadan PKK'ya büyük darbe

Van'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen 4 ayrı operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait 68 kilogram eroin, 150 kilogram toz esrar, 1 adet suikast silahı ve 4 adet kaleşnikof marka silah ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında PKK terör örgütünün gelir kaynağına da büyük darbe vuruldu. Jandarma ekipleri tarafından yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde terör örgütü PKK'ya ait uyuşturucuların İran'dan Van'a ve ardından da Batı illeri kullanılarak Avrupa ülkelerine gönderileceği bilgisini alarak harekete geçti. Yaklaşık 2 ay süren takip sonucu Van merkezde 4 ayrı yere operasyon düzenlendi. Operasyonda, 68 kilogram eroin, 150 kilogram toz esrar ile birlikte, 1 adet Kanas marka suikast silahı, 4 adet Kaleşnikof marka silah ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan ve isimleri gizli tutulan 4 kişinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.
Jandarma Komutanlığı yetkilileri, 5 ay içerisinde düzenlenen 27 ayrı operasyonda 525 kilogram eroin ve 550 kilogram esrar olmak üzere 1 ton 75 kilogram uyuşturucunun ele geçirildiğini belirtti. Ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili 28 kişinin tutuklandığı, 8 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve 19 araca ise el konulduğu öğrenildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 09:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?