3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Japon Büyükelçi fal baktırdı

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, ziyaret ettiği Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Van Şube Başkanlığı'nda kendisine ikram edilen Türk kahvesini içip falına baktırdı.

Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere önceki gün Van'a gelen Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, ziyaretlerini bugün de sürdürdü. Siyasi Ateşesi Akifumi Fukuoka ile birlikte sabah saatlerinde Kazım Karabekir Caddesi Numune Sokak Tuci İş Merkezi'nde bulunan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Van Şube Başkanlığı'nı ziyaret eden Büyükelçi Tanaka, dernek bünyesinde faaliyet gösteren Arama Kurtarma Ekoloji (GEA) ekibinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tümü gönüllü 20 kişiden oluşan ekibin, yurtiçi ve yurtdışında katıldığı arama kurtarma çalışmalarını slayt gösterisi ile İzleyen Tanaka, GEA Koordinatörü Umut Dinçşahin'de bilgi aldı.

Bu arada kendisine ikran edilen bol köpüklü Türk kahvesinden içen Tanaka, falına bakılmasını istedi. Bunun üzerine GEA ekibinde yer alan Betül Ergün, Tanaka'nın karşısına geçip fincana bakarak gördüklerini anlatmaya başladı. Ergün'ün, Tanaka'yı koruyan bir gücün olduğunu ve çok güzel bir kutlama veya tebrik alacağını, daha sonra yeni bir adım atacağını söylemesi üzerine büyükelçi gülümsemekle yetindi. Dernek Başkanı Dr. Aydın Evliyaoğlu tarafından bir kilim hediye edilen Büyükelçi, Tanaka, arama kurtarma ekibi personelleri ile tek tek tokalaştıktan sonra dernekten ayrıldı.

Büyükelçi Tanaka'nın Van Müzesi ile Van Kalesi'ni de gezdikten sonra öğlen saatlerinden Ankara'ya gitmek üzere Van'dan ayrılacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 13:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?