7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Japon yemekleri Van’da tanıtıldı

JAPON YEMEKLERİ VAN’DA TANITILDI

2010 Türkiye’de Japon Yılı etkinlikleri kapsamında Van’da Japon yemekleri tanıtıldı.

2010 Türkiye’de Japon Yılı etkinlikleri kapsamında Tamara Otel’de düzenlenen Japon yemeklerini tanıtma programına Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Salih Tatlı, Japon aşçı Shinya Okazaki, otel müdürü Alper Tunçer ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Salih Tatlı, 2010 Türkiye'de Japon Yılı etkinlikleri kapsamında Van'da Japon yemeklerinin tanıtmasının kente büyük bir güzellik kattığını söyledi. Tatlı, ''Ülkemizde 2010 Türkiye'de Japon Yılı olarak birçok ilde çeşitli etkinlik düzenleniyor. İlimizde bu tür etkinliğin sağlanması ve Japon yemeklerinin tanıtılması ayrı bir güzelliktir. Damak tadımızdan çok farklı olduğunu düşünüyordum, ama hiçte farklı olmadığını anladım. Bu aslında ilimizin tanıtımıdır. Bu tür etkinlikler ne kadar fazla yapılırsa, biz o kadar fazla tanınmış olacağız” dedi.

Otel tarafından Van’a davet edilen Shinya Okazaki, Türk yemeklerini çok sevdiğini söyledi. Van'da Keledoş, Ayranaşı ve eşgili gibi yöresel yemekleri yeme fırsatı bulduğunu ifade eden Okazaki, bunların yapılışı hakkında da bilgiler aldığını belirtti. Okazaki, “Japonya’da Türkler çok seviliyor. Japonya’ya döndüğümde çocuklara Nasrettin Hoca fıkralarını Türkçe anlatıp elimden geldiği kadar Türk kültürünü geliştirmeye çalışıyorum. Türk yemekleri üzerine de bir kitap çalışması yapıyorum” şeklinde konuştu.

Shinya Okazaki, daha sonra hazırladığı yemekleri davetlilere sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2010 Pazar 14:02:00
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 17:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?