3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kablo hırsızları mahkemeye çıktı

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Türk Telekom'a ait kabloları çalan 9 kişi adliyeye çıkarıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 2008 yılı içerisinde Beyüzümü Mahallesi'ndeTürk Telekom'a ait telefon kablolarına yönelik hırsızlıkların artması nedeni ile çok yönlü çalışma başlattı. 

Bu çalışmalar kapsamında kabloların çalındığı bölgelerde yaptıkları detaylı araştırma sonucu hırsızlık olayını gerçekleştiren şahısların kimlik bilgilerine ulaşıldı. Bu bilgiler doğrultusunda önceki gün akşam saatlerinde eş zamanlı düzenlenen operasyon sonucu 5'i çocuk 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan şahıslarla birlikte Beyüzümü Mahallesi'nde Türk Telekom'a ait 18 adet kablo hırsızlık olayı ile iki ilköğretim okulunda meydana gelen hırsızlık olayı da aydınlandı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan R.H., E.K., F.O., A.I., Y.H. isimli çocuklar ile Ş.K. N.A., S.T. ve U.D. isimli şahıslar, dün öğlen saatlerinde adli makamlara sevk edildiler. 

Yaklaşık 9 saat süren mahkeme sonrası çocuklardan R.H., F.O., A.I. ile yaşı büyük olan N.A., S.T. ve U.D. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, E.K., Y.H., Ş.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. 

Hırsızlar, tarafından 2008 yılının ilk 10 ayı içerisinde çalınan 2 bin 213 metre telefon kablosunun Türk Telekom'a maddi zararının yaklaşık 100 bin YTL olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 11:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cemil kozanyaz IP: 85.105.98.xxx Tarih : 10.10.2008 11:50:02

Başarılı çalışmalarından dolayı arkadaşlarımızı kutluyorum.Bu sene ayrılmış olduğum Van Emniyet Müdürlüğü personelini başta emniyet müdürümüz olmak üzere tebrik eder başarılarının devamını dilerim.Saygılar Emniyet Amiri CemilKOZANYAZ