6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kaçak ete suçüstü

VAN'DA ZABITA DENETİMİ

Van Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde kaçak et satışı yapan iş yerindeki etlere el konuldu.

Zabıta Müdürlüğü, üç ekip halinde kentin her alanında kasaplara yönelik denetimlerini yaparak, birçok iş yerinin kurallara uymadığını tespit etti. Zabıta Müdürü A. Vahap Kıpçak öncülüğünde gerçekleşen denetimlerde kaçak kesim etlerine ve hazır kıymalara el konuldu. Bir iş yerindeki 35 kilo hazır kıyma ile kaçak et satışı yapan başka bir iş yerindeki etler imha edilmek üzere el konulurken, bu iş yerleri hakkında da yasal işlem başlatıldığı belirtildi. Denetimlerin ardından bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak, daha önce ikaz ettikleri iş yerlerini tekrar denetleyerek, yasal zorunluluklara uyulup uyulmadığını kontrol ettiklerini söyledi. Kıpçak, "Bazı iş yerlerimizin durumlarını düzeltmediği tespit ettik. Bizim amacımız vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasına olanak sağlamaktır" dedi.

Halkın kasaplardan alışveriş yaparken fiyat listelerine dikkat etmesi gerektiğine işaret eden Kıpçak, zabıta denetimlerinin sağlıklı bir toplum için devam edeceğini ve tek isteklerinin esnafların kurallara dikkat etmesi olduğunu söyledi.

VAN'DA ZABITA DENETİMİ
VAN'DA ZABITA DENETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 11:19:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 11:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?