6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kaçak ilaç deposuna baskın

VAN'DA KAÇAK ÇALIŞTIRILAN İLAÇ DEPOSUNA BASKIN

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, hiç bir resmi izin alınmaksızın satış yapan ilaç dağıtımı deposuna yaptığı baskında 81 bin 691 paket ilaç ele geçirildi.

Ele geçirilen ilaçlarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Van İl Emniyet Müdürü Rafet Şükrü Mert, bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin yetkisi olmadığı halde ilaç deposu gibi faaliyet gösteren bir yere düzenlediği operasyonda 81 bin 691 paket ilaç ele geçirdiğini belirtti.

Ele geçirilen ilaçlarının İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından gerekli incelemelerin yapıldıktan sonra kuruma teslim edildiğini anlatan Mert, olayla ilgili yakalanan şahısların ise adli mercilere intikal ettirildiğini söyledi.

İlaçların sağlık yönünde her hangi bir sıkıntısının bulunmadığını da dile getiren Mert, "Ancak ilaçların pazarlanması veya dağıtımı ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın oluşturmuş olduğu belli bir sistemi var. Bu arkadaşlarımız sistemin dışında ruhsatsız olarak gerekli izinleri alınmaksızın bu ilaçları ilimizde pazarladıklarını tespit etti. Bu yüzden böyle bir operasyon düzenledik" dedi.

VAN'DA KAÇAK ÇALIŞTIRILAN İLAÇ DEPOSUNA BASKIN
VAN'DA KAÇAK ÇALIŞTIRILAN İLAÇ DEPOSUNA BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 12:55:03
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 13:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?