3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kaçak sebze ve meyve denetimleri

Van Belediye Başkanlığı Hal Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri kaçak sebze ve meyve girişini engellemek için kontrollerini sıklaştırdı.

Sebze ve meyve satışlarını kontrolde tutup kayıt altına almak için denetimlerini arttıran ekipler, şehir girişinde ve halde başlattıkları takip ile kaçak sebze getirenlere fırsat vermiyor. Belediye Başkanlığı Hal Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler Ferit Melen Havaalanı kavşağı, Erciş yolu, Gürpınar polis noktası gibi şehir girişlerinde nöbet tutarak durdurdukları araçlarda kaçak sebze ve meyve kontrolü yapıyor. Yakalanan kaçak sebze ve meyve sahiplerine ceza uygulandığını belirten yetkililer, geçen yıl yaptıkları uygulamalarda kaçak sevkiyat yaptığı tespit edilen 111 adet araca ceza kesildiğini belirtti. Bir yılda 100 bin YTL tutarında olan 125 ton kaçak sebze ve meyveye el konulduğunu ifade eden yetkililer, bunları getirenlere ise 11 bin 250 YTL ceza kesildiğini dile getirdi.

Özellikle yaz mevsiminde İran'dan kaçak sebze ve meyve sevkiyatının arttığını belirten yetkililer bunu önlemek için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 18:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?