2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kaçak tabancalara el kondu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 20 adet kaçak tabanca ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları teknik takip çalışmalar neticesinde silah kaçakçılığının yapılacağı bilgisine ulaştı. 

Bu doğrultuda yapılan çalışmalar kapsamında önceki gün Gürpınar Polis Kontrol Noktası'nda A.Ö. yönetimindeki otomobil durduruldu. Araçta yapılan aramada 'Zula' diye tabir edilen gizli bölmelerde 20 adet değişik markalarda tabanca ve bu tabancalara ait 20 adet boş şarjör ele geçirildi. Olayla ilgili araç sürücü A.Ö. ile yanında bulunan A.S. ve S.Y. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şahısların Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildikleri belirtildi. 

A.Ö. isimli şahsın Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda, tabancaların Kuzey Irak'tan geldiği ve Hakkari'nin Çukurca ilçesinde tanımadığı bir şahıstan satın aldığını belirttiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 19:35:03
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 22:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?