5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kaçakçılar baltayı taşa vurdu!

Van'da kaçak şahıs taşıma olayına karıştığı için jandarma tarafından el konulan kamyonet için karakol komutanına rüşvet vermeye çalışan 2 kişi tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, 29 Mayıs 2009 tarihinde bir ihbar üzerine Kurubaş köyü yakınlarında icra ettikleri faaliyet esnasında kamyonet kasasında 72 kaçak şahıs yakaladı. Olayın ardından el konulan kamyonetin bırakılması için arabuluculuk yapan T.U. ve H.Ç. isimli şahıslar randevu alarak Merkez Karakol Komutanlığı'na gittiler.

Karakol komutanı şahıslar gelmeden önce durumu C. Savcılığı'na bildirerek alınan teknik takip kararının ardından şahıslar beklenmeye başlandı. Şahıslar karakola gelerek bahse konu kamyonetin bırakılması için karakol komutanının odasında 4 bin 300 TL ve 2 bin doları masanın üzerine koydukları esnada görüntü kayıtları alındı. Bunun üzerine gözaltına alınan T.U. ve H.Ç. alınan ifadelerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca rüşvet vermek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildikleri belirtildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 15:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?