2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kaçırılan askerlerin yargılanması

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen baskında kaçırılan ve haklarında 6 ayrı suçtan dava açılan 1'i uzman çavuş 8 askerin yargılanmasına yarın devam edilecek.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde "Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar, suç ve suçluyu alenen övme, yurtdışına firar, zincirleme olarak basın ve yayın yoluyla bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak, basın ve yayın yoluyla halkı askerlik hizmetlerinden soğutacak beyanlarda, telkinlerde bulunmak ve propagandasını yapmak" suçlamalarıyla ömür boyu hapsi istenen er Ramazan Yüce'nin de aralarında bulunduğu 8 askerin yargılanmasına yarın devam edilecek.

Türkiye'ye getirildikten sonra 83 gün tutuklu kalan ve 1 Şubat 2008 günü Van Askeri Mahkemesi'nde yargılandıkları ilk duruşmada tahliyelerine karar verilen askerler, yarın üçüncü kez hakim karşısına çıkacak. Kısmen yayın yasağı bulunan ve sanık Uzman Çavuş Halis Çağan ile er Ramazan Yüce'nin bundan sonraki duruşmalarda vareste tutulmasına karar verilirken, yeni tanıkların dinlenmesi ve eksik olan belgelerin tamamlanması için duruşma 15 Ağustos 2008 gününe ertelenmişti.

21 Ekim 2007 günü Yüksekova ilçesinde bulunan Dağlıca Piyade Tabur Komutanlığı'na baskın düzenleyen PKK terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu 12 asker şehit olmuş, 16 asker de yaralanmıştı. PKK terör örgütü mensuplarının çatışma sonrasında Kuzey Irak topraklarındaki terör kamplarına götürdüğü 8 asker, daha sonra serbest bırakılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 17:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?