1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Kaçırılan başkan serbest!

PKK'lılar tarafından 2 Temmuz'da kaçırılan AK Parti Van Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış'ın bugün serbest bırakılacağı bilgisi üzerine, bazı sivil toplum örgütleri ve Tanış'ın 2 yakını dün Kuzey Irak'a gitti.

Van merkezde 52 gün önce kaçırılan Gürpınar Ak Parti İlçe Başkanı 46 yaşındaki 3 çocuk babası Hayrullah Tanış için İHD Van Şubesi, Mazlum-Der ve Tanış'ın yakınları birçok kez basın açıklaması yaparak bırakılmasını istedi. Hayrullah Tanış'ın bayramdan önce bırakılacağı haberleri üzerine Kuzey Irak'a giden İHD, Mazlum-Der ve aileden 2 kişi Tanış'ı alamadan geri dönmüştü.

PKK'ya yakınlığı ile bilinen bir internet sitesinde Tanış'ın bugün bırakılacağı haberi üzerine İHD ve Mazlum-Der yeniden harekete geçti ve Tanış'ın 2 yakınıyla birlikte dün Kuzey Irak'a gitti.

PKK'lılar tarafından kaçırılan AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış'ın serbest bırakıldığı bildirildi. Tanış'ın bir yakının verdiği bilgiye göre Hayrullah Tanış, PKK'lılar tarafından serbest bırakıldı.

Belediye Başkanı: "Tercihini dağdan yana kullananı geri getirmem"

Öte yandan, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Cin ve Temal ailelerinin fertleri arasında kavga yaşanmış ve gerekçesi olarak da "3 çocuğun para karşılığı PKK'ya teslim edildiği, Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel'in de çocukları geri almaya çalışması" söylenmişti. Buna ilişkin açıklama yapan BDP'li Belediye Başşakanı Yusuf Temel, şunları söyledi:

"Çocuklar kavga etmiş ve bu kavga büyümüş. Kavganın sebebi dağa çıkan çocukların kurtarılması yada geri getirilmesine yönelik değildir. Dağa giden gençlerin para karşılığı gönderildiği iddiaları da asılsızdır. Benim, tercihini dağdan yana kullanan çocukları geri getirme çabam olamaz. Benim oğluma saldırı maksadıyla evime saldırı olmuştur. Bizim çocuklarımızı 88 yıllık imha ve inkar politikalardan kurtarma çabamız vardır. Çocukların para karşılığı dağda savaştırılması doğru değildir. Barış ve kanaat önderleri ile partimizin araya girmesi ile iki aile barıştırıldı. İki ailede aynı parti çatısı altında siyaset yapıyor. Şu anda aramızda her hangi bir sorun yoktur. İlçede her hangi bir gerginlik söz konusu değildir. Biz yıllardır mücadele ettiğimiz feodalizm ve aşiret yapısı gündeme getirilerek yeniden çatıştırılmak isteniyoruz."

BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan ise, Belediye Başkanı Yusuf Temel'in ailesi ile Cin ailesinin BDP içerisinde siyaset yaptığı ve Belediye Meclisi üyelerinden bazılarının Cin ailesinden olduğunu belirterek, "Bayramın ikinci günü gittik aileleri barıştırdık. her hangi bir sorun yoktur. Çocuklar arasında başlayan bir kavga var. Bunu barış ile sonuçlandırdık" diye konuştu.

Vatan
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2012 Perşembe 18:10:18
Güncelleme :23 Ağustos 2012 Perşembe 18:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?