5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kaçırılan kız bulundu

Van'da ağabeyinin kaçırdığı kıza karşılık olarak 1 hafta önce kaçırıldığı iddia edilen A.S. ile olayın zanlıları adliyeye sevk edildiler.

Olayın ardından bir çok evde arama yapan Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ağır Suçlar Büro Amirliği ekipleri, dün gece aldığı bir ihbar üzerine merkeze bağlı Köşebaşı köyünde ikamet eden B.U. isimli şahsın evine bir operasyon düzenledi. Evde yapılan aramalarda, kaçırılan sporcu kız A.S. ile kaçıran C. Dönmez ve kaçırılmasına yardım ve yataklık ettikleri belirtilen ev sahibi B.U. ile T.D. gözaltına alınmıştı.

Zanlıların, İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan sorgularının ardından A.S., basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf çekmemeleri için sivil polis ekipleri tarafından bir saat öncede Adliye Sarayı'na getirildi. C. Dönmez ile kendisine yardım ve yataklık eden B.U. ve T.D. ise daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildiler. Daha sonra aynı şekilde Adliye Sarayı'na getirilen zanlılar, Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alıyor.
Alınan bilgilere göre, atletizm sporcusu olan A.S. isimli kız 1 hafta önce Van Atatürk Şehir Stadyumu'na antrenmana gittiği esnada 3 kişi tarafından zorla bir otomobile bindirilerek kaçırılmıştı. Kızlarının, ağabeyi olan 20 yaşındaki Abdulkerim S.'nin 4 Ocak 2009 tarihinde severek birlikte kaçtığı kıza karşılık olarak Dönmez ailesi fertleri tarafından kaçırıldığının iddia eden aile Erek Polis Merkezi ile İl Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:17:10
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 18:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?