3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

KADEP Genel Başkanı Elçi van'da

Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı Şerafettin Elçi, "Türkiye, bütünlüğünü korumak istiyorsa Kürt sorununa çözüm getirmelidir" dedi.


Partisinin meclis toplantısı için Van'a gelen KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi, Akdamar Oteli'nde bir basın toplantısı düzenledi. Kürt sorunu ve dünyada yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Elçi, Van'a geliş amacının il örgütüyle birlikte faaliyetler yürütmek olduğunu ifade ederek özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu bir eksen üzerine kurulu bir parti olduklarını anlattı.

Elçi, "Türkiye'de ciddi bir Kürt sorunu vardır. Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana ülkenin temel esası olan Kürt halkı reddedilmiştir. Hükümet Kürtleri sürekli asimile etmeyi kendine görev edinmiştir. Tüm bu baskılara rağmen Kürt halkı kendi kimliğini değiştirmeyi ve reddedilmeyi kabul etmemiştir. Kürt halkı dün türemiş bir halk değildir. Geçmişte gelen coğrafyanın, Mezopotamya'nın şanlı damgasını taşımaktadır.

Bunu taşıyan bir halk, hiçbir şekilde yok edilemez. Hükümet Kürtleri asimile ederek eritme politikası güdüyor. Baskılarla, kavgalarla soruna çözüm getiremezsiniz. Bugün de bunlar devam etmektedir. Devlet bu politikasıyla hiçbir şekilde başarıya ulaşamamıştır. Devleti yönetenler şunu akıllarına sokmalılar, sürekli kendi halkının bir bölümüyle kavga eden ve çatışmalı halde olan bir devlet, bütünlüğünü sağlayamaz. Tüm bu baskı ve çatışmalarla sadece bölgenin huzuru kaçmıyor, tüm Türkiye bundan huzursuz olmaktadır" iddialarında bulundu.

Dünyada yaşanan son olayları da değerlendiren Elçi, "Bütünlüğünü korumak istiyorsa Türkiye'nin Kürt sorununu çözmesi gerekir. Yoksa baskıyla kavgayla bu ülkenin bütünlüğünü sağlayamaz. Bizim partimizin de amacı devletin bütünlüğü içinde Kürtlerin kendi kimliğiyle özgür bir halk olarak yönetilme hakkının sağlanmasıdır" şeklinde konuştu.


Geceyi Van'da geçirecek olan Elçi, yarın akşam partisi tarafından düzenlenecek olan 'Halkla dayanışma' toplantısına katılacak.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 18:11:43
Güncelleme :23 Ağustos 2008 Cumartesi 18:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?