2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kadın kurultayı Van'da yapılacak

Her yıl '25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddette Son Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Kadın Sığınakları Danışma ve Dayanışma Merkezleri Kurultayı'nın 11'ncisi Van Kadın Derneği (VAKAD) ev sahipliğinde Van'da yapılacak.
Dernek üyeleri ile birlikte Akdamar Oteli'nde bir basın toplantısı düzenleyerek bu yıl 11'ncisi Van'da düzenlenecek olan Kadın Sığınakları Danışma ve Dayanışma Merkezleri Kurultayı hakkında bilgi veren VAKAD Üyesi Leyla Saral Ulaşoğlu, 11-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan kurultaya 150 kadının katılacağını kaydetti. Türkiye'de kadına yönelik şiddetle mücadele eden kadın kuruluşları sayısının yeterli olmadığını anlatan Ulaşoğlu, mücadele yönetmeleri olan kadın örgütlerinin ise sorunlara farklı yaklaştığını kaydetti. 

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddette Son Günü etkinliği kapsamında ilkini 1997 yılında gerçekleştirilen Kadın Sığınakları Danışma ve Dayanışma Merkezleri Kurultayı'nın 11'ncisi için bir araya geleceklerini vurgula Ulaşoğlu, kadına yönelik aile içi şiddeti sorgulamak, görünür kılmak, kadınlar arasında dayanışmayı güçlendirmek için bu kurultayların önemli olduğunu ifade etti. 

Ulaşoğlu, "Bu kurultaylarla kadın örgütleri arasında deneyim aktarımı sağlamak, kadına yönelik aile içi şiddete karşı mücadelede ortak bir dil ile politikalar belirlemek, ortak eylem programları oluşturmak amacıyla bir araya geliyoruz. Türkiye'nin 37 ilinden yaklaşık 150 kadın kurultay için Van'a geliyor. Kurultaya Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)'e bağlı kurumlarda çalışan kamu görevlileri, bağımsız kadın örgütleri ve belediyelerde çalışan kadınlar katılacaklardır. Bu toplantı sebebiyle birçok kadın ilk kez Van'a gelecek. Bölgemize olan ön yargıların kırılmasına katkı sağlayacağına olan inançla bu kurultaya ev sahipliği yapmaktan memnunluk duyuyoruz" dedi. 

Van'a gelen misafirlerin Van Kalesi ve Akdamar Adası'nı görme imkanlarını olacağını dile getiren Ulaşoğlu, 3 gün süren toplantının ilk günü sunumların yapılacağı ve son iki günü de ise atölye çalışmalarının yapılacağını kaydetti. 

Ulaşoğlu ayrıca büyük bir bütçe gerektiren kurultayın finansmanı konusunda Chrest Vakfı, Küresel Kadın Fonu ve Fruedrich Ebert Vakfı'nın destek destek sunduklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 14:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?