2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kadına şiddete öğrencilerden tepki

Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi (YDGM) Genç Kadın Komitesi'ne üye bir gurup üniversite öğrencisi, kadına yönelik şiddete tepki göstererek, ardından cadde ve sokaklarda vatandaşlara basın açıklamasının metnini dağıttılar.


YDGM üyeleri, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı binası önünde kadına yönelik şiddeti kınamak için basın açıklaması düzenlediler. Grup adına basın metnini YDGM Genç Kadın Komitesi Üyesi Handan Arslan okudu. YDGM olarak kadın özgürlüğüne yaklaşımı toplumda yaşam bulması gereken temel yaklaşım olarak gördüklerini ifade eden Arslan, temel gündemleri olan namus cinayetleri, şiddet, berdel, başlık parası, zorla evlilik, kadın sünneti gibi sorunların aşılmasının aciliyetini koruduğunu belirtti. 21. Yüzyılda bile kadının yaşam hakkı erkeğin kararına bağlı olduğunu anlatan Arslan, "Toplumumuzda kadına karşı yaşanan tüm geriliklerin temelinde namus tuzağının yattığı her geçen gün çok acı bir biçimde kendini göstermektedir.

Kadının erkeğin mülkü ve namusu olduğu anlayışı aşılmadığı sürece kadın katliamlarının ve kadına dönük şiddetin önüne geçmek mümkün görünmemektedir. Kadının söz hakkının dahi olmadığı, katledildiği, namus adı altında bedenine hatta ruhuna dahi hükmedildiği bir toplum ise karanlıklardan asla kurtulamayacağı, aydınlık bir geleceğinin ve o toplumda barışın mümkün olmayacağı bir gerçektir.

Biz YDGM Genç Kadın Komitesi olarak kadının bilinçlenme ve örgütlenme çalışmalarının toplumumuzda özgürlük yasalarına dönüşmesini bir zorunluluk olarak görmekteyiz. Bu çerçevede bizler kadına yönelik her türlü şiddetin, saldırının karşısında olduğumuzu belirtiyor, örgütlenerek bu sorunların üstesinden gelip özgürlüğe yaklaşacağımıza inanıyoruz" dedi.


YDGM'li üyelerin etkinliğine Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ve DTP'li parti üyeleri katılırken, öğrenciler okudukları basın metnini cadde ve sokaklarda vatandaşlara dağıttılar.

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 18:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?