6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kadınlar oynadı erkekler izledi

KADINLAR OYNADI ERKEKLER İZLEDİ

Van'ın Özalp ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte bayanlar eğlenirken, erkekler de bakmakla yetindi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Özalp İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen etkinliğe, Van Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Orhan, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, BDP Özalp İlçe Başkanı Yakup Almaç, BDP Van İl Kadın Kolları üyeleri ve yaklaşık 100 kadın katıldı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen etkinlik sırasında emniyet şeridi çekilerek alana erkeklerin girmesi engellendi. Halay çeken, türkü söyleyen kadınları uzaktan izleyen erkekler zaman zaman emniyet şeridinin dışında halaylar çekerek kadınlara eşlik etti.

Yerel sanatçıların söylediği Kürtçe ve Türkçe türkülerle halay çeken kadınlar, slogan atarak zılgıt çaldı.

Burada bir konuşma yapan Van Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Orhan, 8 Mart'ın önemime vurgu yaparak, "100 yıl önce ABD'de kadın işçileri haklarını istedikleri için yaktılar. Bu nedenle 8 Mart tüm dünyada kadınlar günü olarak kutlanmaktadır. Bu olayın üzerinden 100 yıla yakın zaman geçmesine rağmen, hala Özalp'ta kadınlar yakılarak öldürülüyor. Geçtiğimiz yıllarda Yorganlı köyünde Nazime Alır eşi tarafından yakılarak öldürüldü. Bu bize, kadınlara olan bakış açısının aradan 100 yıl geçmesine rağmen değişmediğini göstermiştir. Kadınlar, birlikte mücadele ile haklarına kavuşabilir. Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması gerekmektedir" dedi.

Yapılan konuşmaların ve müzik dinletisinin ardından etkinlik olaysız sona erdi.

KADINLAR OYNADI ERKEKLER İZLEDİ
KADINLAR OYNADI ERKEKLER İZLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 16:37:01
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 17:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?