5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kadınlara sağlık önerileri

Özel Anadolu Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Bakacak, hijyen şartlarına uyulmaması, erken, çok fazla ve ölü doğum ile düşük sayısı fazlalığı yüzünden kadınlarda vajinal enfeksiyon rahatsızlıkları meydana geldiğini belirterek çeşitli önerilerde bulundu.

Kırsal kesimdeki kadınların doktora ulaşamadığını, şehir merkezinde olanların ise korku veya kulaktan dolma sözlerle doktora görünmediğini anlatan Op. Dr. Zeynep Bakacak, bu yüzden birçok kadının halen evde doğum yaptığını söyledi. Evde doğum yapan kadınların doğum esnasında vajinal enfeksiyon kapabileceğini dile getiren Dr. Bakacak, bu durumun daha sonraki dönemlerde de devam edebileceğini belirtti. Bu tür durumlarla sık sık karşılaştıklarını ifade eden Bakacak, "Kadınlarımız gebelik döneminde kontrollere gitmediği için bu tür şeylerden haberdar olamıyor. Ne yazik ki gebe bayanlar kendi tedavileri için değil, daha çok bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek için doktora geliyor" dedi.

Kadınlara çeşitli sağlık önerilerilerinde de bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Bakacak, hijyene çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Vajinal enfeksiyon kapmamak için sentetik iç çamaşır giyilmemesi gerektiğini anlatan Bakacak "Sentetik iç çamaşırları yerine pamuklu iç çamaşırlar kullanılmalı, hem genel vücut hem de genital bölge temizliği açısından hijyen kurallarına uyulmalıdır. Ayrıca iç çamaşırın temizliğine önem verilip genital bölgelerin kurutulmasına da özen gösterilmelidir. Bu konuda hijyene dikkat edilmesi gerektiği gibi aşırılığa da kaçmamak gerekir. Çünkü aşırılığa kaçıldığı zaman vajinal enfeksiyon artıyor. Ancak en önemlisi kadınlar yılda en az bir kez rutin sağlık kontrolü yaptırmalı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 12:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?