3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kadınlara tek çatı altına davet

Van'da faaliyet gösteren kadın dernekleri üyeleri, yeni kurulan 'Kent Konseyi Kadın Meclisi' tanıtım toplantısı yaparak, bütün kadınların bu konsey altında toplanması çağrısında bulundu.


Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Van Belediyesi Yerel Gündem 21 Sekreterliği binasında faaliyet gösteren 'Kent Konseyi Kadın Meclisi' tanıtım toplantısı yapıldı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Geçici Koordinasyon Kurulu adına açıklamalarda bulunan Gülay Ertunç, kadın meclisinin dil, din, ırk, kültür, sınıf, eğitim ve düşünce farkı gözetmediğini belirtti.

Ertunç, kadın meclisinin faaliyetlerini yürütürken belli temel ilkeler çerçevesinde hareket ettiklerini ifade ederek, "Kadınlar arasındaki iletişim, bilgi, deneyim ve paylaşımı güçlendirir. Kadınların toplumsal, politik ve ekonomik yaşamda söz sahibi olmalarını sağlar. Yaşama katılma ve kente ait olma duygularını geliştirir, kadınların yerel ihtiyaç ve sorunlarından yola çıkarak taleplerini belirler. Her şeyden önce kadın meclisi, kentte başta eğitim olmak üzere, hukuk, sağlık, ekonomi, politika, kültür, sanat, spor gibi tüm toplumsal alanlarda cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımcılığına dayalı bütün uygulamalara karşıdır. Kadın meclisi her türlü şiddete karşıdır. Cinsiyete dayalı şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik politikalar geliştirir ve çalışmalar yapar. Van'da yaşayan tüm kadınları, başta kent sorunları olmak üzere kadına yönelik şiddet, cinsiyet, eşitlik, ayrımcılık, eğitim, sağlık, ekonomi, istihdam, göç, hukuk, politika, kültür, çevre, sanat, spor gibi tüm toplumsal konularda çözüm üretmek ve çözüm süreçlerine katılmak için dayanışmaya kadın meclisine üye olmaya ve çalışmalara katılmaya davet ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 13:55:59
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 14:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?