2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kadınlara yeni kimlik

Van Valiliği tarafından yürütülen Mikro Kredi Projesi'nin Birim Yetkilisi Sevnur Yağşi, projenin kadınlara para vermekten çok onların sosyal alanlara adapte olmalarına büyük katkı sunduğunu söyledi.

Van Valiliği'nin Kadın Girişimciliğini Destekleme Derneği çatısı altında başlattığı Mikro Kredi Projesi, bayanların umut kapısı olmaya devam ediyor. Çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Birim Yetkilisi Sevnur Yağşi, bugüne kadar projeden faydalanan kadın sayısının 708'e çıktığını belirtti.

Yüzlerce kişinin de başvuruda bulunduğunu ifade Yağşi, projenin başarıya ulaştığını kaydetti.

Kadınların, yoksulluk nedeniyle meslek kazandırmaktan çok kendi kimliklerini bulduklarını anlatan Yağşi, "İlimizde hat safhalara ulaşmış olan yoksulluk, özellikle Hacıbekir Mahallesi'nde daha çok ön plandadır. Projemizden yararlanan kadınlarımızın çoğu kırsal kesimlerde yani bu gibi mahallelerde bulunmaktadır. Biz kadınlarımıza para vermenin yanında onların kendilerini bulmaları, yeni kimlik kazanmalarını da amaçlıyoruz. Evinden hiç dışarı çıkmayan kadınlarımız projeden faydalandığı zamanlarda başı önünde sıkıla sıkıla geliyor. Onlar bu proje sayesinde para kazanıyor ve girişkenlikleriyle de kendilerine olan güveni yerine geliyor. Biz kadınlarımıza hem ekonomik imkanları sunmak, hem de kendilerini bulmalarını hedefliyoruz. Kadınlarımıza sadece para vermiyor, onların sosyal aktivitelere adapte olmalarını da sağlıyoruz. Bu proje fakirliğe hizmetin yanında farklı bakış açılarının da değişmesine büyük katkılar sunuyor. Böyle devam ederse, ilerleyen yıllarda Van'da kadının yeri hak ettiği yeri bulacaktır. Bunun için zamana ihtiyaç vardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 15:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?