6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kadınlardan 'tefli' eylem!

KADIN DERNEKLERİNDEN TEFLİ EYLEM

Van'da bazı kadın dernekleri, yaşanan şiddet olaylarının durması için ağızları bantlı tefli eylem yaptı. Kadınlar, kanın durması için tülbentlerini yol ortasına attılar.

Aralarında Mavigöl Kadın Derneği, Van Kadın Derneği, Yaka Kadın Kooperatifi ve Van Kamer'in bulunduğu derneklere üye yaklaşık 20 kişi, Beşyol Kavşağı Dabbağoğlu Parkı'nda bir araya geldi. Ellerindeki tefleri çalarak ve içini boncuk doldurdukları pet şişeleri sallayarak yürüyüşe geçen kadınlar, boyunlarına şiddet olaylarına karşı sözlerin yer aldığı pankartlar astı. Büyük çoğunluğu siyah elbise giyen ve ağızlarını siyah bantla kapatan kadınlar, çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nden yürüyerek AK Parti Van İl Başkanlığı önüne geldiler.

Parti binası önüne barışın simgesi olarak bilinen boyunlarındaki beyaz tülbentleri bırakmak isteyen kadınlara çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan polis izin vermedi. Bunun üzerine grubun temsilci olarak seçtiği Gülmay Gümüşhan, boyundaki tülbentti partinin merdivenlerine bırakarak geri döndü. Kimsenin ölmesini istemediklerini kaydeden kadınlar, boyunlarındaki tülbentleri yola attıktan sonra geri döndüler.

Grubun basına dağıttığı yazılı açıklamada, "Bugün biz kadınlar ülkemizde tüm yaşanan şiddet olaylarının durması için sesiz çığlık atıyoruz. Barışa dair söylenecek her sözü söyledik. Kimse sesimizi duymadı. Hatta olaylar gün geçtikçe tırmanıyor" ifadeleri yer aldı.

Kadın dernekleri üyeleri, daha sonra sessizce dağıldılar.

KADIN DERNEKLERİNDEN TEFLİ EYLEM
KADIN DERNEKLERİNDEN TEFLİ EYLEM
KADIN DERNEKLERİNDEN TEFLİ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 14:37:02
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 17:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?