7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Kadınların bilgisayara ilgisi şaşırttı

VAN'DA KADINLARIN BİLGİSAYARA İLGİSİ ŞAŞIRTTI

Van'ın Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen yaz bilgisayar kursuna çevredeki kadınların büyük ilgi göstermesi ve dün başlayan kayıtların bugün dolması ilgilileri şaşırttı.

Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokak'ta bulunan okulda, yaz tatili ile birlikte 100 saatlik bilgisayar kursu açıldı. Çevredeki evlerde yapılan duyuru üzerine gösterilen yoğun ilgili ilgilileri şaşırttı.

 Düzenledikleri kursa, beklediklerinden daha fazla ilgi gösterilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Okul Müdür yardımcısı Şerif Arın, "Kayıtlar dün başlamasına rağmen kontenjan hemen doldu. Daha önce okulumuzda okuma-yazma kursları verildi. Çevrede çalışmak isteyen çok kişi var.

İş sadece okuma-yazma bilmekle bitmiyor. Bizi şaşırtan tek şey bayanların bu kursa daha fazla ilgili olması. Amaç diploma verip sokağa salmak değil. Bizim amacımız bu insanları hayata hazırlamak. Dersleri ben vereceğim. Bir şeyler öğretmeyi çok istiyoruz. Hepimizin bildiği gibi paylaşılmayan bilgi bilgi değildir. Bakanlık kararı ile bu kursu açmaya karar verdik. Burada verilecek sertifikalar öğrencilerimizin çok işine yarayacak. Okulumuzda toplam 20 bilgisayar olduğu için şimdilik sadece ilk etapta 20 öğrenciye kurs

verilebilecektir. Zaman geçtikçe ve imkan da arttıkça bu sayıyı arttırmayı düşünüyoruz. Tatil bittikten sonra okulda model uçak kursu açmayı düşünüyoruz. Bu kursu açmamızdaki amaç öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan ve sokağa salmaktan korumaktır. Bir okulun yapmaya çalıştığı her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Okulumuzda Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursu veriliyordu. Bu sayede son sınavda başarılı bir sonuç elde edildi. Tek sorun velilerimizin duyarsızlığıdır. Bu sorunun çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 17:05:00
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 18:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?