2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kafe ve oyun evleri uyarısı

Van'da sayıları gittikçe artan internet kafeler ve oyun evlerine bağımlı olan gençler konusunda yetkililer tarafından anne ve babalara birçok görev düştüğü belirtildi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Devlet Hastanesi Psikiyatrist Uzmanı Emine Filiz Uluhan, yanlış kullanıldığı takdirde bilgisayarın, dolayısıyla internetin çocukların ve gençlerin gelişiminde olumsuz etkiler yapabileceğini söyledi. Uluhan, bu tür kapalı yerlerde kontrolün hiçbir şekilde sağlanamadığına dikkat çekerek, "İnternet bilinçli kullanılmalıdır. Kontrolsüz kullanıldığında insana ciddi zararlar verebiliyor. Kullanım şekline göre yararı ve zararları değişebiliyor. Radyoaktif dalgalar var mesela. Ahlak dışı ve şiddet eksenli tehlikeli siteler söz konusu. İnternete bağlı kalanlar kendilerini dış dünyadan soyutluyor ve psikolojik sorunlar ortaya çıkabiliyor. Çocuklarımızı internet kafeler ve gittikleri yerler konusunda kontrol etmeliyiz. Özellikle kapalı ortamlar olan oyun evleri ve internet kafeler sigara kullanmak yine uyuşturucu maddelerle tanışmak için çok uygun mekanlar. Bu gibi yerler her türlü yozlaşmaya açık. Globalleşen bir dünyada olduğumuz için bilgisayarın faydalı yönlerinden elbette istifade edeceğiz. Bilgiye hemen ulaşabildiğimiz için bunları kullanmak lazım. Ancak dikkatli de olmaz zorundayız" dedi.

Başta anne-babalar olmak üzere yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük iş düştüğünü belirten Psikiyatrist Uzmanı Emine Filiz Uluhan, "Ailelerin çocukları ile olan problemlerin temelinde sosyo-ekonomik durumlarının yansımaları ve iletişim eksikliği var. Gerçek yetişkin bir topluma sahip değiliz maalesef. Çoğu eğitimsiz olan aileler çocukları ile olan sorunları şiddet uygulayarak değil, onlarla konuşarak çözmeli. Sivil toplum kuruluşları bu konuda çeşitli eğitici seminerler düzenleyebilir. Yine yetkili organlar internet kafe ve oyun evleri gibi yerlere gerekli denetimleri yapabilir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 18:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?