7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Kahvaltı kültürü dejenere ediliyor

VAN KAHVALTI KÜLTÜRÜ DEJENERE EDİLİYOR

Kahvaltı Kültür Sarayı sahibi Yusuf Konak, kahvaltının Van için bir şans olduğunu belirterek, "Son bir yılda Türkiye genelinde 'Van kahvaltısı' adı altında çok sayıda salon açıldı ve buralarda halka simit başta olmak üzere değişik şeylerin ikram edilmesi beni şahsen üzüyor" dedi.

'Bak Hele Bak' lakabıyla tanınan Yusuf Konak, sorduğu bilmece ve dağıttığı hediyelerle müşterilerinin büyük sempatisini kazandı. Van kahvaltısının tanıtılmasında büyük rolü bulunan ve esprili kişiliği ile dikkat çeken Yusuf Konak, kentin tanıtılmasında da büyük emeği bulunuyor. Van kahvaltısının en güzel Van'da yapılacağını ifade eden Konak, değişik şehirlerde 'Van' adı altında açılan salonların kentin tanıtımı açısından güzel, ancak kalite ve çeşitlilik yönünde iyi olmadığını kaydetti. "Bak hele bak, çak hele çak, eğitim şart işte Yusuf Konak" sloganı ile 35 yıldır bu işi yaptığını hatırlatan Yusuf Konak, "Van kahvaltısının Türkiye'ye yayılması bizim için bir şanstır. Van adı altında ne olursa olsun bu bizim için bir şanstır. Son bir yılda Türkiye genelinde 'Van kahvaltısı' adı altında çok sayıda salon açıldı. Van kahvaltısı adı altında halka tatlı, simit, pasta verdiler. Kimi zaman başka yemekler verdiler. Bu beni şahsen üzdü. Van kahvaltı kültürü dejenere ediliyor. Van Valiliği, Belediye Başkanlığı ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin kahvaltımızın marka haline getirilmesi için ricada bulunuyorum. Bizim bunu marka haline getirmemiz lazım. Van kahvaltısının tescil hakkının alınması lazım. Van adı altında kahvaltı salonu açacak olan bir kişinin gelip Van'da yetkilendirilecek kişi veya kuruma müracaat etmesi gerekir. Kahvaltı biraz kıvamında olsun, Van kahvaltısının özelliğini taşısın. Kahvaltıda Van'a has peynir, cacık, murtuğa, kaymağı, tereyağı ve kavut yok. Bu nasıl kahvaltı. Buna Van kahvaltısı diyebilir misiniz?" şeklinde konuştu.

Kurumların Van'a has kahvaltı çeşidine sahip çıkmasını da isteyen Yusuf Konak, "EMITT Fuarı'nda bin kişiye kahvaltı verdik. Orada Vali Münir Karaloğlu bir konuşma yaptı, dedi ki 'Siz burada Van kahvaltısı yaptınız, ama bunun tadı Van'dadır'. Gerçekten Van kahvaltısının tadına Van'da varılır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 12:49:01
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 16:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?