3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kalıcı barış için mitinge davet

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Van İl Koordinasyon Kurulu üyesi Şevket Akdemir, bütün dünyada ekilen nefret tohumlarına, haklar arasında oluşturulan düşmanlığa kalıcı barış istediklerini söyledi. 

TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu üyesi Şevket Akdemir, düzenlediği basın açıklaması ile bütün mimar ve mühendisleri Diyarbakır'da yapılacak olan barış mitingine davet etti. 

TMMOB bürosunda açıklama yapan Şevket Akdemir, "Biz bütün dünyada ekilen nefret tohumlarına, halklar arasında oluşturulan düşmanlığa karşı kalıcı barış istiyoruz. Türkiye halkları ile dostluk ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin kültürel insani haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz. Biz barışın, demokrasinin ve insan haklarının yerleşmediği bir ülkede emekçilerin haklarının korunmasının olanaklı olmadığını da biliyoruz. Savaşa, işgale ve talana ortak olmayan, demokratik, sosyal hukuk devleti niteliğine sahip kimliği, kültürü, dili, dini, mezhebi ve görüşü ne olursa olsun, eşit haklara sahip yurttaşlar olarak yaşayabileceğimiz bir ülke ve toplum istiyoruz. Yüreği insanlıktan, kardeşlikten ve barıştan yana atan tüm mühendis, mimar ve şehir plancılarını 31 Ağustos 2008 tarihinde Diyarbakır ilinde yapılacak olan 'Türkiye barışı için buluşuyor' mitingine bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 18:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?