1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Kamyon dehşet saçtı

Van'da freni arızalanan kamyon, park halindeki araçlara ve manav dükkanlarına çarptı . Orta refüje çarpıp duran kamyonun neden olduğu kazada, ilk belirlemelere göre, 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı .

Alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Van'a gelen ve üzerinde 06 BS 857 plakalı arızalı bir kamyon ile arkasına halatla bağlanan 65 NS 594 plakalı minibüsü çektiği belirtilen 65 EC 529 plakalı henüz kimliği belirlenemeyen sürücünün yönetimindeki kurtarıcı kamyon, Hacıbekir Mahallesi'ndeki Sebze Hali yakınlarında freninin arızalanması sonucu karşı şeride geçti .

Park halindeki araçlara çarptıktan sonra manav dükkanlarına giren kamyon, tekrar yola çıkarak önce bir minibüse, ardından orta refüje çarpıp durdu .
Kazada ilk belirmelere göre, manav dükkanlarında bulunan 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı .

Çevredekilerin yardımıyla iş yerlerinden çıkarılan yaralılar, yoldan geçen araçlar ve olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı .
Kazanın ardından adeta savaş alanına dönen olay yerine gelen polis, arama kurtarma ve sağlık ekipleri, vatandaşların da yardımıyla iş yerlerinin içinde yaralı aradı . Kazaya neden olan kamyonda sıkışan ve kimliği henüz öğrenilemeyen sürücü ise arama kurtarma ekiplerinin yaklaşık 15 dakika süren çalışması sonucu araçtan çıkartılarak ambulansla hastaneye sevk edildi . 
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı . 

...
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2012 Pazartesi 22:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?