5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kan aramaya son

Güney Doğu Bölgesel Kan Merkezi Müdürü Dr. Yaren Dirik, hasta yakınlarının bundan sonra kan aramak zorunda kalmayacağını belirtti.


Konu ile ilgili İHA muhabirine bilgiler veren Güney Doğu Bölgesel Kan Merkezi Müdürü Dr. Yaren Dirik, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı yeni bir karar ile bundan sonra hastaya lazım olan kanın hastane tarafından tedarik edileceğini ifade etti. Artık hasta yakınlarının kapı kapı dolaşıp kan aramak zorunda kalmayacağını ifade eden Dr. Dirik, hastanenin bu ihtiyacı karşılamak zorunda olduğunu kaydetti.

Hastanenin kan ihtiyacını ilk olarak Kızılay merkeziyle, bulunamadığı takdirde kendi stoklarından karşılayacağını anlatan Dr. Dirik, bu karardan sonra kendilerinin de çalışmalarına hız verdiğini ifade etti. Kan ihtiyacını karşılayabilmek için bölgedeki ekiple birlikte gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Dirik "Hastanelerin kan için ilk başvuracağı yer biz olduğumuz için bu talebi karşılamamız gerekir. Biz de bu nedenle çalışmalarımıza hız verdik. Kentin çeşitli yerlerine kurduğumuz çadırlarla ve kamu kurum ve kuruluşlar ile yaptığımız çalışmalar ile kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Bu şekilde kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 18:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?