2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kan bağışına tiyatroculardan destek

Türk Kızılay Derneği Van Şubesi'nin başlatmış olduğu kan bağışına tiyatrocular ve tiyatro severlerden de destek geldi. 

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Van Devlet Tiyatrosu Salonu'nda kurulan standarda başlatılan kampanyaya tiyatrocularda büyük ilgi gösterdi.
 
Türk Kızılay Derneği Van Şubesi ile Van Devlet Tiyatrosu yetkililerinin işbirliği içerisinde düzenlenen kampanyaya tiyatro severler de destek verdi. Sahnelenen 'Ayyar Hamza' isimli oyunun biletlerini alan Kızılay çalışanları ve vatandaşlar, oyun öncesi kan başında bulundu, daha sonra tiyatro salonuna geçerek oyunu seyrettiler. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Derneği Van Şubesi Başkanı Yalçın Özdemir, bu yıl düzenlenen kampanyalardan dolayı kan bağışının hayli iyi olduğunu belirtti. Yıl içerisinde çok fazla kan topladıklarını, sadece Ramazan ayında sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Özdemir, tüm bölgeye kan gönderdiklerini belirtti. Bugünkü kampanyalarının da Van Devlet Tiyatrosu işbirliğinde yapıldığını anlatan Özdemir, "Biz onların oyunlarının biletlerini personelimize ve vatandaşlarımıza oyunu izlemeleri için sattık, onlar ise bize hem yer tahsisinde bulundular hem de mevcut personelleri kan bağışında bulundular" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 12:11:27
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 12:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?