3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kan davası katliamının ardından

Van'da 4 kişinin ölümü ve 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kan davasının zanlıları olarak gözaltına alınan 7 kişi yarın adliyeye sevk edilecek.

Jandarma ekiplerinin, olaydan sonra yaptığı geniş çaplı soruşturmanın ardında geçen yıl öldürülen Ekrem Ş.'nin (27) ağabeyi A.Ş. ve çocuklarının da aralarında bulunduğu 7 kişiyi yakalayarak gözaltına almıştı. Üç gündür Van İl Jandarma Komutanlığı'nda sorguları süren ve bugün Van Adliyesi'ne getirmesi beklenen zanlılar için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Ancak zanlılar, olayda elde edilen bazı verilerin kriminal çalışmaları tamamlanmadığı için soruşmayı sürdüren Cumhuriyet savcısının talimatı ile adliyeye getirilmekten vazgeçildi. Yoğun güvenlik önlemleri alan jandarma ve polis ekipleri, normale dönerken, zanlıların yarın adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Geçtiğimiz cuma günü Van şehir merkezindeki bir yakınlarının taziye ziyaretine gelen akrabalarını taşıyan Rasim Sağınç (28) yönetimindeki 65 AB 664 plakalı minibüs akşam saatlerinde Van-Erciş karayolunun 50. kilometresindeki Çakırbey mevkiinde önü 65 NE 732 ve 65 LB 858 ve plakası alınmayan 3 araç tarafından kesilmiş, kadın ve çocukların da bulunduğu minibüs silahlı bir grup tarafından taranması sonucu Rasim Sağınç (28) ile yolculardan Halit (32), Meryem (55) ve Mecbure Sağınç (55) hayatını kaybetmişti. Saldırıda 10 kişi de yaralanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 20:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?