5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kan davasında mutlu son

Van'da Gökçek ve Şimşat aileleri arasındaki kan davası, verilen barış yemeği ile sona erdi.

İki aile arasında yaklaşık 3 yıl öncesine dayanan husumet ve Van-Erciş karayolu üzerinde geçen yıl Aziz Gökçek'in hayatını kaybetmesi ile başlayan kan davası, duyarlı vatandaşların ve ailelerin ileri gelenlerinin girişimleri sonucu mutlu sonla noktalandı.

Aile üyeleri, Akköprü Mahallesi'nde bulanan Toparkkale Camii'nde emeği geçen vatandaşlar, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri ile İl Müftüsü Osman Artan'ın hazır bulunduğu barış çayında bir araya geldiler. Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Artan, barış toplantısına katılanlara Kuran-ı Kerim üzerine yemin ettirdikten sonra hep birlikte dua ettiler. Okunan duaların ardından Erçek Beldesi'ne bağlı Ağzıkara köyüne gidilerek Şimşat ailesi tarafından verilen barış yemeğine katıldılar. İki aile mensupları ile yaklaşık bin kişinin katıldığı barış yemeği sonrası İl Müftüsü Osman Artan, kan davasına son veren aileleri tebrik etti.

Düzenlenen barış yemeği hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Müftüsü Osman Artan, Ağzıkara köyünde yaşanan bu husumetten dolayı herkesin üzüldüğünü söyledi. Büyüklerin araya girmesiyle 2 aile arasındaki husumetin ortadan kalkması ve barışın sağlanması kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Artan, "Yüce dinimiz İslam'ın ön gördüğü dargınlık hiçbir zaman hoş bir şey değildir. İnsanlar affedici olmalı. Cenabı Mevla'mızın isimlerinden biri de 'Settar'dır. Settar örten demektir. Bu nedenle cenabı Mevla'mızın o güzel ismine izafeten insanlar bir birlerinin hatalarını, kusurlarını bağışlayacaktır. Bu barışa emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

Barış yemeği törenine İl Müftüsü Osman Artan, Van Emniyet Müdürlüğü Destekli Büro Amiri Gökhan Emiroğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cafer Oğur, iki aile mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 11:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet sinan bağa IP: 212.175.112.xxx Tarih : 20.01.2009 08:55:00

Sizleri canı gönülden tebrik ederim.İşte sizinden alınabilecek çok güzel bir örnek sergilediniz.Diğer davalı aileleride barışmak için şu üç günlük dünyada mutlu ve huzurlu yaşamak varken....Malatya'da Sevgilerimle