5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kan davasında mutlu son

ÇALDIRAN'DA 17 YILLIK KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI

Van'ın Çaldıran ilçesinde 17 yıl önce akraba olan aynı aşiret mensupları arasında yaşanan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından başlayan kan davası, düzenlenen barış yemeği ile sona erdi.

1992 yılında Kedali Aşireti mensuplarından Yıldırım ve Hergül aileleri arasında yaşanan kavgada, eski Çaldıran Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım'ın kardeşi Şebap Yıldırım hayatını kaybetmişti. Aradan geçen uzun yılların ardından AK Parti Van milletvekilleri Kerem Altun ve İkram Dinçer, Çaldıran Kaymakamı Armağan Önal, İlçe Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, din alimleri, aşiret büyükleri ve yüzlerce vatandaşın katıldığı barış yemeği ile iki aile arasındaki kırgınlık sona erdi.

Düzenlenen barış yemeğinde bir konuşma yapan eski Çaldıran Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, aynı aşiretten olan akrabaları olan Hergül ailesiyle yaşanan tatsız olay sonucu kardeşinin hayatını kaybettiğini söyledi. Yıldırım, "Ancak aradan geçen uzun zamanın ardından sayın milletvekillerimiz, ilçe kaymakamımız, ulema, aşiret büyüklerinin katılmasıyla Hergül ailesini affediyorum. Bundan sonraki süreçte de yaşanabilecek olayların barışla sonuçlanmasını temenni ediyorum" dedi.

Ak Parti Van milletvekili Kerem Altun ise, "Bugün güzel bir iş için birlikteyiz. Yıllar önce kardeşler arasında yaşanan bir husumet sebebiyle bazı arzu edinmeyen olaylar yaşanmıştı. Bunca yıl aradan sonra aynı sofrada kucaklaşmamız bizleri son derece mutlu ediyor. Bu davranış bölgeye örnek olabilecek, güzel insana, büyük insana yakışacak bir davranıştır. Hiçbir zaman kan kanla temizlenmez, kan sevgiyle, kucaklaşmayla temizlenir. Yıldırım ailesinin bu dargınlığa son vermesi, barışın sağlanmasından dolayı

çok mutluyuz. Başta Yıldırım ailesine, aşiretine ve barışta emeği geçen büyüklere, milletvekili arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Ak Parti Van milletvekili İkram Dinçer ise, "Her iki aile de akraba, birlikte nice yıllar geçirmişler. Aralarında tatsız bir husumet yaşanmış. Bu iki ailenin Çaldıran eşrafı huzurunda bir araya gelmeleri son derece sevindirici. Büyük bir yücelik göstermiş, ilçemize yakışanı icra etmişlerdir Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar ve yüzlerce kişinin katıldığı yemeğin ardından barış töreni sona erdi.

ÇALDIRAN'DA 17 YILLIK KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 11:24:02
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 11:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?