2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kan davasında mutlu son

Van'ın Saray ilçesinde aralarında kan davası bulunan aynı aşiretten 2 aile yapılan bir törenle barıştırıldı.

Kepir Köyü'nde ikamet eden iki aile arasında geçtiğimiz Razaman ayında çıkan kavgada Tefik Ulutaş (35) isimli bir şahıs hayatını kaybetmişti.

Önceki gün aşiret liderlerinin girişimleri sonucu kan davası barışla noktalandı. Köyün cami avlusunda yapılan barış törenine Şemsikan aşiretinden yaklaşık bin kişi katıldı.

Aşiretin önde gelenlerinden Sami Yiğit'in girişimleri sonucu Kurban Bayramı'nın hemen akabinde yapılan barış töreni, oldukça görkemli geçti. Düzenlenen barış törenle taraflar el sıkışarak barıştılar.

Barışın sağlanmasına öncülük eden Sami Yiğit, kin ve nefretin hiç kimseye fayda getirmediğini belirterek, bu üzücü olayın barışla noktalanmasının iyi bir örnek teşkil ettiğini söyledi. 21. Yüzyılda kan davası gibi anlamsız düşüncelerin sürdürülebilirliğini kaybettiğini ifade eden Yiğit, gelişen çağda, barışın ve sükunetin daha hakim olduğunu belirtti. Bir aşiret önderi olarak her zaman barıştan, kardeşlikten yana bir tavır sergilemeye özen gösterdiğini anımsatan Yiğit, Şemşikan Aşireti'nin de bu barış ile örnek bir tavır teşkil ettiğini dile getirdi.

Yapılan kısa konuşmaların ardından aşiret mensupları böyle üzücü olayların bir daha yaşanmaması için dua etti. Yapılan duadan sonra yemeği geçildi. Sıcak bir ortamda geçen barış töreni tablosu, böylelikle ilkel bir davanın da önüne geçmiş oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 19:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?