5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kan davasında mutlu son!

GÜRPINAR'DA BARIŞ YEMEĞİ

Van'ın Gürpınar ilçesinde, aralarında kan davası bulunan 2 aile İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya ve Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan'ın girişimleriyle barıştırıldı.

Parmakkapı köyünde oturan Kaya ile Kuşçu aileleri arasında yaklaşık 10 ay önce çıkan ve bir bayanın ölümü ile sonuçlanan kan davası barışla sonuçlandı.

Parmakkapı Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ali Yılmaz ve köy imamı Sıddık Çoban, her iki aile mensuplarıyla görüştükten sonra konuyu İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya ve Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan'a aktararak ailelerin barıştırılması için devreye girmesini istediler.

Gerekli girişimler yapıldıktan sonra köye giden Kaymakam Kaya, Belediye Başkanı Atan, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Aslan, İlçe Emniyet Amiri Turan Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas ve İlçe Müftüsü Ahmet Köse Kuşçu ailesinin büyüğü olan Şefik ve Bala Kuşçu ile Kaya ailesinin büyüğü olan Musa ve Süleyman Kaya'yı çağırarak barışmalarını sağladılar.

Taraflar er sıkıştıktan sonra köyde kurulan çadırda barış törenine katılanlara yemek verildi. Çevre köylerden de gelenlerle birlikte yaklaşık 600 kişinin katıldığı barış yemeğinin ardında İlçe Kaymakamı Kaya Belediye Başkanı Atan ve beraberindekiler ilçeye döndüler

GÜRPINAR'DA BARIŞ YEMEĞİ
GÜRPINAR'DA BARIŞ YEMEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 17:14:04
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 18:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?