3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kanalizasyona karşı iş makinesi

Vanlı bir grup vatandaş, sokaklarına kanalizasyon hattı döşememesini protesto edip bir iş makinesine el koydular. 

Mahalli kıyafetli kadınlar iş makinesinin üzerine çıkarken, erkekler de mahallenin tamamına kanalizasyon döşeninceye kadar burada belediyenin çalışmasına izin vermeyeceklerini söylediler. 

Eminpaşa Mahallesi Efe 1.,2. ve 3 sokakta oturan bir grup vatandaş, belediye tarafından yapılan kanalizasyon hattı çalışmasının kendi oturdukları sokakları kapsamadığını öğrenince durumu protesto ettiler. 

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grup, mahallelerinde kanalizasyon çalışması yapan bir iş makinesine el koydular. Makinenin içine oturup işgal eden mahalleli kadınlar, sorunlarına çözüm bulunmaması halinde hiçbir iş makinesinin çalışmasına izin vermeyeceklerini belirttiler. 

Yıllardır atık sular içinde yaşadıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Mustafa Bozan, çocuklarının bu nedenle sürekli hastalandığını belirtti. 

Özellikle yaz aylarında pencere ve kapılarını açamadıklarını dile getiren Bozan "Şuan mahallemize kanalizasyon hattı döşeniyor. Fakat bu çalışma bizi kapsamıyor. Bunu belediye yetkililerine aktardık. Bize Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar'ın gelip burada incelemelerde bulunup bizimle görüşeceği söylendi. Fakat kimse gelip ilgilenmedi. Mahallenin tamamına kanalizasyon döşeninceye kadar burada belediyenin çalışmasına izin vermeyeceğiz. Ayrıca tek sorunumuz kanalizasyonda değil yol ve su problemimiz de var. Eğer böyle olursa biz mahallenin girişine 'siyasi partiler giremez' diye bir yazı asacağız ve seçimlerde mahalleye sandık kurulmasına izin vermeyeceğiz, oy kullanmayacağız. Köylerin bile yolları ve kanalizasyonları yapılırken bizim mahallemiz yapılmıyor. Eğer köyse adını değiştirip 'Eminpaşa köyü' yapalım, biz de başımızın çaresine bakalım" dedi.

Bir başka mahalle sakini Zeki Abukan ise, evlerinde kokudan dolayı oturamadıklarını belirterek "Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri şu an Van'da bulunuyor. Niye buraya gelmiyorlar. Burada atık sular kanallar aracılığı ile direk Van Gölü'ne akıyor. Gelip Van Gölü'nün bu kısmını incelesinler" dedi.

İş makinelerini işgal eden kadınlardan Vahide Talay ise "Temiz ve hijyenik bir hayat istiyoruz. Kanalizasyon istiyoruz. Kanalizasyon yapılıncaya kadar mahalledeki çalışmalara izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 11:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?