4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Kanlı cenaze töreni: 1 ölü, 5 yaralı!

Van’da, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL mensubu bir militanın cenazesini gömüldüğü mezarlıktan almak isteyen terör örgütü grupla, jandarma ve polis arasında yaşanan arbedede 1 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır, 5 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Başkale ve Gürpınar İlçeleri sınırında güvenlik güçleriyle girdikleri çatışma sonucu öldürülen 2 teröristin cenazesi, bekletildikleri Van Devlet Hastanesi morgundan Van Cumhuriyet Savcılığı izni ile belediye ekipleri tarafından dün gece İstasyon Mahallesi Mezarlığı’na gömüldü.

Tam teşhis yapılamadığı için gömülen cenazelerden birinin Cafer İşhaz’a ait olduğunu belirten ailesi, Cumhuriyet Savcılığı’na müracaat ederek, cenazenin çıkartılarak kendilerine teslim edilmesini istedi.

Bu sırada 700 kişilik bir grup, sabahın erken saatlerinde DEHAP İl Başkanlığı binası önünde toplandı. Ellerinde terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan grup, Bostaniçi Beldesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Belde girişinde barikat kuran jandarma ekipleri, grubun bayrak ve flamalarla mezarlığa girişine izin vermedi. Bu durumu kabul etmeyen grup, oturma eylemi yaptı.

Yaklaşık 20 dakika oturma eylemi yapan grup daha sonra, cenazenin Bostaniçi Mezarlığı’na gömüleceği bilgisini aldıktan sonra buraya doğru yürüyüşe geçti. Ancak Bostaniçi Beldesi çıkışını panzer ve zırhlı araçlarla kapatan güvenlik güçleri, grubun Bostaniçi Mezarlığı’na doğru gitmesine izin vermedi. Jandarma ekiplerinin, grubu dağıtmak için havaya ateş açması üzerine kalabalık, güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı.

Gaz bombalarının da kullanıldığı olay sırasında Fahrettin İnan, İslam Aydın, Dilan Dilek, Menaf İpek, Bahattin Aslan ve Rahmi Aslan isimli şahıslar yaralandı. Van Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Fahrettin İnan hayatını kaybederken, 1’i ağır, 5 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, olayda 2 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 11:12:19
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 17:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?