6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kapanan köy yolları açılıyor

VAN'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Van'da etkili olan kar yağışı sonrası kapanan köy yolları tek tek açılıyor.

Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Önceki gün etkisini kaybeden kar yağışı yerini bazı ilçelerde tipiye bıraktı. Kar yağışının durmasıyla birlikte ulaşıma kapanan köy yollarını açma çalışmalarına hız veren İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, kapanan 320 köy yolunun büyük bölümünü tekrar ulaşıma açtı.

Yol açma çalışmalarını oluşturdukları 12 ayrı ekiple sürdürdüklerini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İzzettin Polat, Van merkezi ile Edremit ilçesinde 4, Bahçesaray'da 3, Başkale, Çaldıran, Erciş, Gevaş ve Muradiye ilçelerinde 10'ar, Çaldıran ve Saray ilçelerinde 1'er, Gürpınar'da 9 ve Özalp ilçesinde de 4 olmak üzere halen 72 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu kaydetti.

Halen bazı bölgelerde etkili olan tipi yüzünden çalışmaların güçlükle yapıldığı kaydeden Polat, havaların düzelmesiyle birlikte kapalı olan köy yollarını büyük bir bölümünü bugün açmayı planladıklarını ifade etti.

VAN'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
VAN'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 11:30:03
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 12:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?