5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kar dağları şaşırtıyor

BAHÇESARAY YOLUNDA KAR DAĞLARI

Van'da kış mevsimini ulaşım açısından en sıkıntılı yaşayan yerleşim birimlerinden olan Bahçesaray ilçesinin karayolunda ilkbahar aylarına girilmesine rağmen kar dağları görülüyor.

Kış mevsiminin şiddetli döneminde Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden ulaşımı sağlanan Bahçesaray'ın, daha kısa mesafeli olan Çatak bağlantılı karayolundaki kar dağları, özellikle Karabet geçidi bölgesinde hala bütün heybeti ile duruyor. Yer yer sadece bir aracın geçebileceği darlıkta olan yolun bazı bölgelerinde bulunan onlarca metre yükselliğindeki kar dağları, gelip geçen özellikle ilçe dışındaki yolcuların dikkatini çekiyor. Araçlarından inerek yakında yaz aylarına girilecek bugünlerde bile varlığını sürdüren kar dağları önünde fotoğraf çektiren yolcular, bu durumun ülkenin çok az bölgesinde yaşanabileceğini belirtiyorlar.

Yöre halkı ise, güneşli günlerde yer yer eriyen ve hala soğukların etkili olduğu gece saatlerinde yeniden donarak sertleşen kar dağlarının, azalsa bile yaz aylarına kadar devam edeceği belirtiliyor. Karabet geçidi bölgesinde yılın tamamında erimeyen ve bir sonraki kış mevsimine kadar kalar kar kütleleri olduğunu söyleyen yöre halkı, bu beyaz örtünün zorlu bir yaşamı hatırlatsa bile ilçe ile bütünleştiğini ifade ediyorlar.

BAHÇESARAY YOLUNDA KAR DAĞLARI
BAHÇESARAY YOLUNDA KAR DAĞLARI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 17:38:05
Güncelleme :28 Nisan 2011 Perşembe 17:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?