1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Kar durdu, çilesi sürüyor

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünün, daha kısa olduğu için ilçe halkı tarafından yaz mevsiminde tercih edilen Çatak ilçesi bağlantılı Van-Bahçesaray karayolunda başlattığı kar temizleme çalışması aralıksız sürüyor.

Bitlis'in Hizan ilçesi bağlantılı karayolunda ulaşımın yıl boyu sağlanmasına karşılık, daha kısa olması yüzünden vatandaşların yaz aylarında Van'a yakın olması nedeniyle tercih ettikleri Çatak-Bahçesaray karayolunda karla mücadele çalışmalarına önceki hafta başlandı.

111. Şube Şefliği'ne bağlı karla mücadele ekipleri, yaklaşık 1.5 aydır kar ve tipi nedeniyle kapalı bulunan Bahçesaray karayolunu açma çalışmalarını 8 kişilik bir ekiple sürdürüyor. 2 kepçe, 1 kar savurma makinesi, 1 greyder ve 1 minibüsle
başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Kar kalınlığının 5 ila 6 metre yüksekliğine ulaştığı ve en yüksek nokta olan 3 bin 260 rakımlı Karapet Geçidi'ne ise 1 hafta içerisinde ulaşacakları belirtildi. Yetkililer, kalan 22 kilometrelik yolu ise yaklaşık 15 gün içinde açmayı planladıklarını ifade ettiler.

Yetkililer, geçen yıllara göre kar kalınlığının fazla olmasından dolayı çığın geldiği bölgelerde kar kalınlığının 9 metreyi bulduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2012 Cuma 12:56:40
Güncelleme :23 Mart 2012 Cuma 13:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?