1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Kar fena bastırdı

Van'da dün gece başlayan kar yağışının ardından 272 köy yolunun yanı sıra Van-Bahçesaray karayolu ulaşıma kapanırken, uçak seferleri de iptal edildi.

İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, özellikle karın etkili olduğu Van merkezde 65, Erciş ilçesinde de 74 olmak üzere il genelinde 272 köy yolunun ulaşıma kapandığını kaydetti. Yetkililer, karla mücadele ekiplerinin, sabahın erken saatlerinden itibaren depremden fazla zarar gördüğü için hala sıcak yemek götürülen köyler başta olmak üzere yol açma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Van'ın çevre illerle bağlantı yollarının açık olduğunu, ancak Van-Bahçesaray karayolunun kapandığını söyledi.
Öte yandan Van'daki olumsuz hava şartlarından dolayı sabah saatlerinde yapılması planlanan Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Van, Anadolu Jet Hava Yolları'nın Ankara-Van ve Sunexpress Hava Yolları'nın Antalya-Van ve İstanbul-Van seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Van Ferit Melen Havaalanı yetkilileri, öğleden sonraki uçak seferlerinin yapılıp yapılmayacağına, Van'daki hava ve pist durumu göz önüne alınarak karar verileceğini kaydetti.

Öğle saatlerine kadar aralıklarla kar yağışı beklediklerini ifade eden Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, kent merkezinde kar kalınlığının 15 santimetre, hava sıcaklığının ise eksi 5 derece olduğunu açıkladı. Yarın havanın parçalı bulutlu olacağını da ifade eden yetkililer, özellikle gece saatlerinde buzlanma ve don beklediklerini vurguladı.

Bu arada Van'da meydana gelen depremden dolayı ara verilen eğitimin telafisi için yarıyıl tatili yapmayan öğrencilerin daha rahat okullarına gidip gelmesini sağlamak amacıyla taşımalı eğitimin yapıldığı köy yollarının açılması için ek tedbirler alındığı ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2012 Perşembe 13:58:12
Güncelleme :6 Şubat 2012 Pazartesi 15:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?