5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kar kabusu!

Van'ın Erciş ilçesinde depremden sonra kar yağışı kabusa dönüştü. Gündüz vakti başlayan kar yağışı gece saatlerine kadar devam etti. İlçe merkezi ve ilçe girişindeki ana yollarda buzlanma meydana geldi. Kayganlaşan yollarda çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Erciş'te depremden sonra yağan kar yağışı vatandaşların kabusu haline geldi. Beyaz kabus olarak nitelendiren vatandaşlar, kar yağışı nedeni ile yolların kayganlaştığını ve deprem bölgesinde ciddi sorunlara neden olduğunu söylediler. Gündüz vakti başlayan kar yağışının akşam saatlerinde tipiye dönüşmesi ile ilçe merkezinde ve ilçe merkezi dışındaki ana yollarda bulanma meydana geldi. İlçe merkezinde kayganlaşan yolardan Van yollu caddesi üzerinde yaklaşık 12 maddi hasarlı trafik kazası meydan gelirken ilçe genelinde 35 trafik kazası meydan geldi.

İlçe girişinde inişte kar yağışı nedeni ile kayganlaşan yolda dengesini kaybeden traktöre çarpmamak için sağ şeride kayan Osman dur yönetimindeki 65 DA 232 plakalı aracı ile yoldan çıkarak daha önce buzlana yoldan dolayı şarampole yuvarlanan Abdullah Asıl'a ait 04 P 2687 plakalı otomobilin üstünden geçerek durabildi. Otomobil'de şans eseri kimsenin bulunmaması büyük bir faciayı önledi.

Kamyon şoförü, Osman Dur, şeker pancarı taşıyan 2 römorklu traktörle çarpmamak için dengesini kaybederek yoldan çıktığını belirterek, "Erciş istikametinde geldiğim sırada inişte yolların kayganlaşması nedeni ile şeker pancarı taşıyan 2 römorklu traktör yoldan savrulmaya başladı. Traktörün önüme biranda kırması ile bende aracın kayması ile direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarında bulunan otomobile çarparak dura bildim. Allah'tan otomobilin içindekilerde yarım saat önce kayganlaşan yoldan şarampole yuvarlanmış araçta bulunan 4 kişi araçtan dışarı çıkmışlardı" dedi

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 10:30:13
Güncelleme :16 Kasım 2011 Çarşamba 15:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?