6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kar ve fırtına yaşamı felç etti

VAN'DA KAR YAĞIŞI VE FIRTINA

Van'da sabah saatlerinde aniden bastıran kar yağışı ve fırtına yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkilerken, meydana gelen trafik kazasında ise 8 kişi yaralandı.

Bugün sabaha karşı başlayan ve hızını artırarak devam eden fırtına hayatı olumsuz yönde etkilerken, yaklaşık 1 hafta önce ulaşıma açılan Çatak bağlantılı Bahçesaray karayolunu tekrar kapattı. Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgede kar yağışının halen devam ettiğini söylediler.

Yetkililer, kar yağışının kesilmesiyle birlikte yol açma çalışmalarına başlayacakları, Bahçesaray'ın Hizan üzere bağlantısının açık olduğu ifade ettiler. Kar yağışı ve fırtına nedeniyle Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Araçlar, kar yağışı, sis ve fırtınanın da etkisiyle sis lambalarını yakarak seyrediyor.

Hızı saatte 55 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Van Gölü'nde oluşan dalgaların yüksekliği 4 metreyi geçerken, İskele Mahallesi'ndeki Feribot İskelesi'nin 2 metre yüksekliğindeki istinat duvarını aşan dalgalar yoldan geçen araçlara kadar ulaştı. Balıkçılar ise zaman zaman dalga yüksekliği 4 metreyi bulan Van Gölü'nde iş başı yapamadı.

Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeni ile Van-Özalp karayolunun 13. kilometresinde trafik kazası meydana geldi. Özalp'tan Van istikametine seyreden İsak Erzengin yönetimindeki 65 HE 186 plakalı minibüs, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeni ile sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı. Ters dönen minibüs içerisinde bulunan sürücü Ziyatin ve Osman Tektaş, Selim ve Eşref Karael, Abit Özalan, Saadet Erzengin, Ali Haydar Bilici ve sürücü İshak Erzengin yaralandı. Yaralılar çevreden geçen araç ve 112 Acil ambulansları ile İpek Yolu ve Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Yaralıların durumlarının iyi olduğu, kazayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, havanın çok bulutlu olduğunu öğleden sonra yağmur beklediklerini kaydetti.

VAN'DA KAR YAĞIŞI VE FIRTINA
VAN'DA KAR YAĞIŞI VE FIRTINA
VAN'DA KAR YAĞIŞI VE FIRTINA
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 13:24:02
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 13:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?