5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kar ve sis yolları kapattı

Van'da, Cuma gününden buyana aralıksız devam eden kar yağışı, 281 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden olurken, etkili olan sis yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkiliyor.

Kar yağışı ve sis yüzünden Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde ulaşımın zorlukla sağlandığı belirtildi. Görüş mesafesinin yer yer 50 metreye kadar indiği Kurubaş Geçidi'nde sis lambalarını yakarak seyreden sürücüler, buna rağmen zor anlar yaşadı. Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kurubaş Geçidi'nde olası kazaların yaşanmaması için kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bölge Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise, sürücüleri uyararak buzlanmaya karşı zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Van merkez ile Edremit ilçesinde 43, Çaldıran'da 60, Muradiye'de 22, Bahçesaray'da 8, Başkale'de 47, Çatak'ta 21, Erciş'te 15, Gevaş'ta 12, Gürpınar'da 40, Özalp'ta 8 ve Saray ilçesinde de 5 olmak üzere toplam 281 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirttiler. Yetkililer, kapalı olan köy yollarının açılması için sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalara başladıklarını belirttiler.
Van Ferit Melen Hava Alanı yetkilileri ise sabah saatlerinden karşılıklı yapılması planlanan Türk Hava Yolları'nın (THY) Ankara-Van, İstanbul-Van uçaklarının Muş'a yönlendirildiğini ve Sunexpress'ın İzmır-Van uçak seferinin ise Van'daki olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edildiğini belirttiler. Öğlenden sonra yapılacak olan uçak seferlerin de ise bir değişikliğinin olmadığı kaydettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 13:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?