6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kar yağışı hayatı felç etti

KAR YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ

Van'da dün akşam saatlerinde itibaren etkili olan ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy sayısı 200'e çıkarken, bugün yapılması planlanan 7 uçak seferi de karşılıklı iptal edildi.

İl Özel İdaresi yetkilileri, sabah saatlerinde yolu ulaşıma kapalı 109 olan köy sayısının 200'e çıktığını kaydettiler. En fazla köy yollarının kar yağışının etkili olduğu Van merkezi ile Özalp, Muradiye Erciş ve Çaldıran ilçelerinde kapandığını belirten yetkililer, kar yağışı ve yüksek kesimlerde etkili olan tipi nedeniyle çalışmalara acil durumlar dışında ara verdiklerini söylediler. Bütün ekiplerin görevinin başında olduğunu da dile getiren yetkililer, kar yağışının etkisini kaybetmesiyle çalışmalara başlayacaklarını ve okulların eğitim öğretime başlayacağı 8 Şubat gününe kadar yolların büyük bir bölümünü açmayı planladıklarını ifade ettiler.

 UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Sabah saatlerinde yapılması planlanan Türk Hava Yolları'nın (THY) Ankara-Van seferini yapan uçak Van'daki kötü hava şartları nedeniyle Diyarbakır'a yönlendirilirken, Sunexpress Hava Yolları'na ait İzmir-Van uçak seferi de iptal edilmişti. Öğlen saatlerinde yapılması planlanan THY'nin İstanbul (Sabiha Gökçen) -Van, İstanbul (Yeşilköy) - Van, Ankara-Van ile Pegasus Hava Yolları'na ait İstanbul-Van ve Sunexpress Hava Yolları'nın İzmir-Van uçak seferleri Van'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

KAR YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 15:32:03
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 15:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?